Versnellingsbak Transporter T3
Versnellingsbak T3
V-bak

Benodigde onderdelen voor de versnellingsbakken

T3BUS voert geen reparatie of revisie aan versnellingsbakken uit. Dit specialistische werk laten we liever over aan een zeer goed uitgerust bedrijf. Dit bedrijf heeft jarenlange ervaring in revisie / reparatie / ombouw van de Volkswagen Transporter versnellingsbakken. Voor alle andere T3 onderdelen kunt u wel bij ons terecht.

Voor een goed adres voor revisie, reparatie en ombouw van uw versnellingsbak, kunt u terecht bij

http://www.versnellingsbakrevisie.nl/  Tonnie Vos, die  staat u te woord met raad en advies, via telefoonnummer 0416 696844. Adres: Ambachtstraat 14 te Wijk en Aalburg ( nabij Waalwijk)

 

 

!

Schakelaar achteruit rij verlichting

Schakelaar voor de achteruit rij lichten

Deze schakelaar zit in de zijkant van de versnellingsbak geschroefd. Diameter schroefdraad 18 mm en lengte v.h. schroefdraad incl. stiftdeel is 15 mm. Als u de achteruit versnelling inschakelt, schakelt dit onderdeel uw lichten aan. Doen uw achteruit rij ilchten het niet meer, controleer dan eerst de zekeringen, dan de lampen zelf en de spanning op de bedrading. Alles in orde? Dan is de schakelaar kapot en dient vervangen te worden.

Schakelaar achteruit rij verlichting

020 941 521 A

Geschikt voor de diesels vanaf 1981 t.m. 1987 en de waterboxers vanaf 1982 t.m. 1987, VW nr. 020 941 521 A.

diameter schroefdraad 12 mm en lengte ( inschroef gedeelte incl. stiftdeel) 24 mm

Lagerbus schakelstang 600-029

Nylon lagerbus voor de schakelstang

Deze lagerbus heeft inwendige vertanding en is toegepast vanaf 1987 aan de achterzijde ( versnellingsbak kant ).

Vanaf 1983 t.m. 1987 zitten er 2 lagerbussen op de schakestang zoals art.nr. 600-020. Vanaf 1987 dus 1x 600-020 en 1x 600-029. Op de tekening is dit nr. 15 en art.nr. 600-020 is nr. 13

Kruisstuk schakel stang

Kunststof kruisstuk voor de schakelstang
Dit kruisstuk van kunststof verbind de voorste stang ( v.a. de pook tot midden onder de wagen) met het achterste gedeelte dat tot aan het T-stuk zit. Tussen de vork ( art. nr. 400-T151)  zit dit kruisstuk gemonteerd.

Afsluitkapje 5 versn. bak 600-049 B

Afsluit kapje v.d. achteruit versnelling bij de 5 bak
Bij de achteruit versnelling van de 5 versnellingsbak, zit een stift aan de pook vast die heen en weer kan schuiven. Die stift is veer belast en is aan de ene zijde afgesloten met een siliconen balg ( zie artikel hierboven, art.nr. 600-T042) en aan de andere zijde d.m.v. een nylon afsluit kapje. Dit onderdeel is het nylon afsluit kapje.

Knop versnellingspook

Knop voor de versnellingspook 4 versnellingen

Knop versnellingspook Syncro 4 bak

Knop voor de Syncro versnellingspook
Speciale versnellingspook knop voor de Syncro uitvoering met 4 versnellingen

Drukslang hoofd cilinder

Drukslang voor de koppeling hoofd cilinder
Boven de pedalengroep zitten de hoofdrem cilinder maar ook de hoofd koppeling cilinder. Voor de verbinding zorgt deze speciale drikslang met benodigde wartel aansluitingen aan beide uiteinden.

Slang voor de koppeling

Slang voor de leiding v.d. koppeling
Deze verbindingsslang zit gemonteerd bij sommige Transporters tussen stalen leiding die van voor naar achteren loopt én de verticale leiding die naar de hulp koppeling cilinder loopt. Speciale hogedruk slang, alleen geschikt voor de hydraulische koppeling.

T-stuk schakelvork

T-stuk voor de schakelhaak voor de versnellingsbak met benzinemotor
Dit T-stuk voor de schakelvork, is bestemd voor de versnellingsbak met benzinemotor. Aan het achterste eind van de schakelstang, net naast de versnellingsbak, zit dit T-stuk. Daar vormt hij de verbinding naar de schakelvork opzij v.d. versnellingsbak. Ruimte door slijtage geeft een onzuivere schakel beweging en is merkbaar doordat o.a. de bak niet meer soepel wil schakelen. Weer leverbaar!